Gezond beweeggedrag aanleren met Oefentherapie Mensendieck

Bij Fysiotherapie Stadshart staan onze oefentherapeuten Mensendieck klaar om u te helpen bij het aanleren van gezond beweeggedrag. Hoewel iedereen zijn eigen manier van bewegen heeft, is niet elke gewoonte even goed voor ons lichaam, wat problemen kan veroorzaken. Onze oefentherapeuten behandelen en voorkomen klachten die mogelijk ontstaan door het aannemen van een verkeerde houding of verkeerde bewegingen tijdens dagelijkse activiteiten. Oefentherapie Mensendieck wordt onder andere ingezet bij gewrichtspijn (zoals bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen en houdingsafwijkingen. Het doel is om klachten te laten verdwijnen, verminderen of te voorkomen. Tijdens de behandeling houden we altijd rekening met uw persoonlijke situatie.

Onze oefentherapeuten Mensendieck helpen u bij het aanpassen van uw houding. Het kan echter lastig zijn om dit zelf te leren en vaak vallen we snel terug in oude gewoontes. Bij Fysiotherapie Stadshart werken we samen met u door uw dagelijkse handelingen te bekijken en te analyseren, om zo de oorsprong van veel klachten te achterhalen. Vervolgens bedenken we samen met u een oplossing. We werken net zo lang totdat de nieuwe manier van bewegen voor u natuurlijk aanvoelt. Onze oefentherapeuten coachen u in dit proces, zodat u uw eigen lichaam beter leert kennen. Op deze manier werkt u niet alleen aan korte-termijn pijnverlichting, maar werkt u ook aan een oplossing voor de lange termijn. Bij de oefentherapeuten van Fysiotherapie Stadshart streven we naar een duurzame verbetering van uw beweeggedrag en welzijn.

Mensendieck inzetbaar bij:

Opsomming met hartjes

Krijg advies!

Vrijblijvend brengen wij in kaart wat we voor u kunnen betekenen. Plan een intake in en onze specialisten nemen contact op.