Psychomatiek

Behandelcentrum voor herstel

De psychosomatische fysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van klachten die met spanning of stress (zoals depressie, angst of burn-out) te maken hebben en met onbegrepen lichamelijke klachten. Deze vorm van fysiotherapie richt zich op behandelingen die vaak verband houden met spanning of stress. In onze goed uitgeruste praktijk zien we ook patiënten met andere lichamelijke klachten waarvoor onze psychosomatische fysiotherapeut een op maat gemaakte behandeling kan bieden. Het verband tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is vaak complex en lastig te duiden.

Psychosomatische klachten kunnen zich uiten in vermoeidheid en onbegrepen lichamelijke pijnklachten, zoals duizeligheid, hoofdpijn, spier- en gewrichtsklachten, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst. Afhankelijk van de aard van de klachten kunnen deze behandeld worden met psychosomatische fysiotherapie in Den Helder.

Balans tussen spanning en ontspanning

Onze psychosomatische fysiotherapeut in Den Helder begeleidt tijdens de behandelingen het herstellen van een mogelijk verstoord evenwicht tussen spanning en ontspanning. Hierbij houden wij rekening met lichamelijke, psychologische en sociale aspecten van uw klachten. We nemen ook uw leef- en werkomstandigheden, en eventuele lichamelijke beperkingen of klachten in overweging. Fysiotherapie Stadshart werkt nauw samen met andere medische specialisten. Indien gewenst kunnen we overleggen met ons netwerk van specialisten of uw eigen arts, specialist, psycholoog of bedrijfsarts.

Bij Fysiotherapie Stadshart in Den Helder zetten we ons in voor een holistische benadering van uw psychosomatische klachten, met als doel het herstellen van uw welzijn en het bevorderen van een gezonde balans tussen lichaam en geest. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een afspraak bij onze psychosomatische fysiotherapeut.

Ademhalingstraining

Nog nader te bepalen door Stadshart

Hartcoherentie

Nog nader te bepalen door Stadshart

Maatwerk

Nog nader te bepalen door Stadshart

Krijg advies!

Vrijblijvend brengen wij in kaart wat we voor u kunnen betekenen. Plan een intake in en onze specialisten nemen contact op.