Overige behandelingen

Bel: 0223-624878Contact

Medical taping bij Fysiotherapie Stadshart Den Helder

Fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Stadshart kunnen uw herstel bevorderen door medical taping. Deze manier van tapen ondersteunt de spieren in hun functie. Zo kan het slappe spieren op spanning brengen, maar juist ook rust geven aan gespannen spieren. Daarnaast kan het worden ingezet bij sportblessures, houdingsproblemen of ondersteuning van de gewrichten. Normaal tapen verkleint de bewegingsvrijheid van een ingetapet gewricht en zorgt voor een grotere druk op de huid; bij medical taping is dat niet de bedoeling. De diverse tapes hebben namelijk dezelfde elasticiteit en gewicht als de huid. Ook is er drukvermindering en meer ruimte voor bloed- en lymfevaten. Daarnaast heeft u waarschijnlijk ook minder pijn als u wordt getapet met medical tape bij Fysiotherapie Stadshart.

Diëtist: specialist op gebied van voeding en gezondheid

Fysiotherapie Stadshart werkt samen met diëtisten, die specialist zijn op het gebied van voeding en gezondheid. Deze diëtisten zijn van het bedrijf Slim Fit. Je lekkerder in je lichaam voelen, het aanslaan van een behandeling of zelfs beter worden zijn zaken waar diëtisten zich mee bezig houden. Er wordt onder meer gekeken wat voor u de juiste voeding is en hoe die het beste valt in te passen in een dagelijks eetpatroon. Daarbij draait het uiteraard ook om uw voorkeuren en omstandigheden: wat vindt u lekker, wat is uw situatie en hoe ziet uw eetgedrag er eigenlijk uit. De diëtist helpt uiteindelijk stap-voor-stap het gewenste resultaat te behalen en ook blijvend het gedrag te veranderen. Dat allemaal op een praktische manier bij de diëtisten bij Fysiotherapie Stadshart.

Behandeling van FNS

Deze behandelvorm richt zich op de behandeling van functioneel neurologische symptomen. Neurologische symptomen, zonder schade aan het neurologisch systeem. Deze stoornissen ontstaan als het hoofd en lichaam niet meer zo goed samen kunnen werken.

Fascia Integratie Therapie

Deze behandelmethode is gericht op het “conditioneren” van bindweefselvliezen gelegen rondom botten, spieren, zenuwen, organen en gewrichten. Zij vormen een geheel netwerk en verbinden alles met elkaar.

Handtherapie

De handtherapie houdt zich bezig met aandoeningen van o.a. spieren, pezen, botten, zenuwen, huid en gewrichten van de hand, pols en/of onderarm. Op basis van één of meerdere aandoeningen kun je beperkingen ervaren in het dagelijks leven.

EPTE

Behandelmethode gericht op langdurige peesproblematiek door middel van dunne naald en microstroom, onder echogeleide.

Echo

Beeldvormende diagnostiek om klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat beter in kaart te brengen

Voeding en lifestyle coach

Advies over alle aspecten van voeding en lifestyle.

Groepstherapie

Werken aan gezondheid in een groep met gelijkgestemden onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Overige behandelingen nodig in Den Helder?

Wij zijn een praktijk met allround expertise op gebied van fysiotherapie. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met onze praktijk in Den Helder.