Overige behandelingen

Bel: 0223-624878Contact

Medical taping bij Fysiotherapie Stadshart Den Helder

Fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Stadshart kunnen uw herstel bevorderen door medical taping. Deze manier van tapen ondersteunt de spieren in hun functie. Zo kan het slappe spieren op spanning brengen, maar juist ook rust geven aan gespannen spieren. Daarnaast kan het worden ingezet bij sportblessures, houdingsproblemen of ondersteuning van de gewrichten. Normaal tapen verkleint de bewegingsvrijheid van een ingetapet gewricht en zorgt voor een grotere druk op de huid; bij medical taping is dat niet de bedoeling. De diverse tapes hebben namelijk dezelfde elasticiteit en gewicht als de huid. Ook is er drukvermindering en meer ruimte voor bloed- en lymfevaten. Daarnaast heeft u waarschijnlijk ook minder pijn als u wordt getapet met medical tape bij Fysiotherapie Stadshart.

Diëtist: specialist op gebied van voeding en gezondheid

Fysiotherapie Stadshart werkt samen met diëtisten, die specialist zijn op het gebied van voeding en gezondheid. Deze diëtisten zijn van het bedrijf Slim Fit. Je lekkerder in je lichaam voelen, het aanslaan van een behandeling of zelfs beter worden zijn zaken waar diëtisten zich mee bezig houden. Er wordt onder meer gekeken wat voor u de juiste voeding is en hoe die het beste valt in te passen in een dagelijks eetpatroon. Daarbij draait het uiteraard ook om uw voorkeuren en omstandigheden: wat vindt u lekker, wat is uw situatie en hoe ziet uw eetgedrag er eigenlijk uit. De diëtist helpt uiteindelijk stap-voor-stap het gewenste resultaat te behalen en ook blijvend het gedrag te veranderen. Dat allemaal op een praktische manier bij de diëtisten bij Fysiotherapie Stadshart.

Behandeling van FNS

Deze behandelvorm richt zich op de behandeling van functioneel neurologische symptomen. Neurologische symptomen, zonder schade aan het neurologisch systeem. Deze stoornissen ontstaan als het hoofd en lichaam niet meer zo goed samen kunnen werken. Laten we u eerst eens uitleggen waar FNS voor staat. FNS staat voor een Functionele Neurologische Stoornis. Bij FNS heeft u vaak vele verschillende klachten. Bijvoorbeeld loopstoornissen, schokkende bewegingen, een verminderd gevoel in uw huid, gehoorproblemen of minder goed kunnen zien. Meestal hebben patienten ook pijnklachten bij FNS. De diagnose FNS wordt gesteld door een neuroloog. De diagnose wordt gesteld op grond van symptomen die de diagnose steunen en niet alleen op grond van de afwezigheid van een neurologische aandoening die de symptomen verklaart. In het verleden hebben veel misverstanden bestaan over FNS. Mensen met FNS werden niet geloofd, of de aandoening werd als psychisch gezien. Hierdoor kregen patiënten een onterecht stigma, of artsen stelden geen diagnose uit angst de patiënt te beledigen. Mede door onderzoek met een functionele MRI ontstaat er inmiddels steeds meer duidelijkheid waar er in de hersenen iets misgaat. Helaas zijn nog niet alle behandelaars voldoende getraind om de symptomen te herkennen, dan wel de juiste diagnose over te brengen en zijn onvoldoende op de hoogte van de laatste stand van onderzoek, zowel wat betreft de diagnose als behandeling. Steeds meer neurologen, huisartsen en therapeuten zijn bekend met de diagnose FNS om uw op de juiste manier te onderzoeken en te behandelen. Bij Fysiotherapie Stadshart hebben we gespecialiseerde FNS fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij het FNS-netwerk. Bij Fysiotherapie Stadshart hebben wij gespecialiseerde fysiotherapeuten die u zullen begeleiden tijdens uw revalidatie. Deze behandelvorm richt zich op de behandeling van functioneel neurologische symptomen. Neurologische symptomen, zonder schade aan het neurologisch systeem. Deze stoornissen ontstaan als het hoofd en lichaam niet meer zo goed samen kunnen werken.

Fascia Integratie Therapie

Deze behandelmethode is gericht op het “conditioneren” van bindweefselvliezen gelegen rondom botten, spieren, zenuwen, organen en gewrichten. Zij vormen een geheel netwerk en verbinden alles met elkaar. Deze nieuwe behandelmethode is gericht op het “conditioneren” van bindweefselvliezen gelegen rondom botten, spieren, zenuwen, organen en gewrichten. Zij vormen een geheel netwerk en verbinden alles met elkaar. Wat houdt Fascia Integratie Therapie (FIT) precies in? Het is een nieuwe methode waarbij er niet gekeken wordt naar de locatie van de klacht zelf, maar er wordt naar uw houding en bewegelijkheid gekeken. De behandeling zorg direct voor verlichting en uw pijnklachten worden volledig opgelost. Bij Fysiotherapie Stadshart hebben we verschillende fasciatherapeuten die specialist zijn in het helpen bij uw pijnklachten. Fascia is één groot 3-dimensionaal elastisch bindweefsel netwerk in het lichaam dat loopt van uw hoofd tot aan uw tenen. De fascia zorgt ervoor dat uw lichaam bij elkaar wordt gehouden. Tussen deze vliezen zit een vloeibare stof die ervoor zorgt dat de spieren kunnen bewegen langs elkaar. Heeft uw klachten die regelmatig terug komen? Mogelijk is fascia integratie therapie dan wat voor u. Laat u dan eens onderzoeken door onze ervaren fasciatherapeuten bij Fysiotherapie Stadshart.

Handtherapie

De handtherapie houdt zich bezig met aandoeningen van o.a. spieren, pezen, botten, zenuwen, huid en gewrichten van de hand, pols en/of onderarm. Op basis van één of meerdere aandoeningen kun je beperkingen ervaren in het dagelijks leven. Een handtherapeut is een erkend ergotherapeut of fysiotherapeut, die opgeleid is in de behandeling van letsels aan hand, pols en arm. De handtherapeuten bij ons hebben kennis over de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Bij Fysiotherapie Stadshart hebben we korte lijnen met de huisartsen, handchirurgen, orthopeden en andere medisch specialisten. Op deze manier kunnen we uw optimaal helpen bij uw herstel. Handtherapie bij Fysiotherapie Stadshart heeft een unieke aanpak. Door middel van echografie, specialisatie in nek/schouder/armklachten en intensief contact met andere medisch specalisten kunnen we u optimaal helpen. Bij klachten aan de hand draait het niet altijd om de hand zelf. Het gaat vaak om de gehele keten. Het is belangrijk dat uw begeleidt wordt door een team wat gespecialiseerd is in de revalidatie bij handklachten. Door middel van echografie kunnen we uw klachten nog beter diagnosticeren en monitoren. Zo kunnen we samen met u het juiste behandelbeleid. opstellen. Naast de focus op uw lichamelijke problemen, blijven er na een revalidatie vaak ook mentale problemen. Binnen het team van Fysiotherapie Stadshart hebben we een psychosomatisch fysiotherapeut die uw kan ondersteunen bij uw.

EPTE

Behandelmethode gericht op langdurige peesproblematiek door middel van dunne naald en microstroom, onder echogeleide. Waar staat EPTE voor? EPTE staat voor Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse. De innovatieve techniek is ontwikkeld in Spanje en wordt al ruim 15 jaar ingezet met succes. Bij Fysiotherapie Stadshart hebben we verschillende echografisten die opgeleid zijn in het geven van EPTE. De behandelmethode van EPTE is gericht op langdurige peesproblematiek door middel van dunne naald en microstroom, onder echogeleide. De meest voorkomende peesproblematiek kent u waarschijnlijk als hielspoorklachten en tenniselleboogklachten. Maar deze twee gebieden zijn niet de enige waar wij EPTE kunnen inzetten. Alle pezen in uw lichaam kunnen wij behandelen met deze techniek onder echogeleiding. Wij gebruiken echografie om precies te kunnen zien waar wij de naald kunnen inbrengen. Tevens maken wij vaak foto’s om uw mee te nemen in het onderzoek en de behandeling. Zo heeft uw inzicht in uw diagnose en uw herstel. Ons team bij Fysiotherapie Stadshart is gespecialiseerd in het behandelen van peesproblematiek. Naast de EPTE behandeling is het belangrijk dat u daarnaast de juiste fysiotherapie en oefentherapie krijgt om weer op uw oude niveau te komen.

Echografie

Beeldvormende diagnostiek om klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat beter in kaart te brengen. Bij Fysiotherapie Stadshart wordt er veelvuldig echografie ingezet tijdens onze diagnostiek, met name bij peesproblematiek. Onze echografisten hebben een uitgebreide opleiding gehad in echografie. Maar wat houdt echografie nu precies in? Simpelweg gezegd is echografie een techniek om een lichaamsdeel in beeld te brengen door middel van geluidsgolven. Het apparaat zendt onhoorbare geluidsgolven uit die weerkaatsen in uw lichaam, hierdoor ontstaan een beeld op de monitor. Het bekendste voorbeeld is een echo van een ongeboren baby. Samen met huisartsen, orthopeden, revalidatieartsen en andere medisch-specialisten gaan we op zoek naar de oplossing van uw klachten. Vaak is aanvullend onderzoek zoals echografie daarbij de oplossing. Dit heeft te maken met het feit dat een foto van een gewricht of een scan vaak stilstaande beelden zijn. Bij echografie kunnen we de bewegingen die pijnlijk zijn precies in kaart brengen. Daardoor komen we eerder uit bij de kern van de klachten. Wij gespecialiseerde fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Stadshart hebben jarenlang ervaring in het gebruik van echografie bij peesklachten. Op de echo kunnen we uw pezen, spieren, slijmbeurs en gewrichten uitvoerig beoordelen.

Voeding en lifestyle coach

Fysiotherapie Stadshart en Dietist & Leefstijl Slim Fit hebben al een paar jaar een mooie samenwerking. Door samen op te trekken op de Molenstraat en de Madurastraat zijn er korte lijnen om uw optimaal te kunnen voorzien in uw hulpvraag. Het team van Fysiotherapie Stadshart heeft veel affiniteit met voeding & leefstijl, maar als het gaat om gespecialiseerd advies verwijzen wij u naar het team van Dietist & Leefstijl Slim Fit. Zij hebben de laatste inzichten met betrekking tot voeding op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.
Leefstijlcoach draait om streven naar positieve gezondheid. De hulpvraag van de patient hoeft niet altijd te liggen bij een klacht. De leefstijlcoach is expert op het gebied van coaching, voeding, beweging, slaap en ontspanning. Wat houdt die postieve gezondheid nou precies in? Soms heb je in het leven een fysieke of geestelijke beperking. Het streven van een leefstijlcoach kan dan zijn jou helpen een leven te leiden waarbij je je goed voelt. Met alle mogelijkheden en beperkingen die je hebt.
Mocht je meer informatie willen hebben over voeding of over een leefstijlcoach, dan verwijzen wij jou naar https://dietist-leefstijl.nl

Groepstherapie

Werken aan gezondheid in een groep met gelijkgestemden onder begeleiding van een fysiotherapeut. Bewegen in een groep gaat vaak gepaard met een hoop plezier. In de wetenschappelijke literatuur zijn door de jaren heen al veel onderzoeken gepubliceerd die laten zien dat groepstherapie werkt. Je vooruitgang of stabilisatie wordt geoptimaliseerd door de sociale contacten die je opdoet en doordat je mee getrokken wordt door de groepsdynamiek. Uiteraard is het vaak zo dat je eerst individueel begint onder begeleiding van een fysiotherapeut, ergotherapeut of oefentherapeut. Daarvanuit werk je individueel naar een groepsniveau toe. Er wordt altijd samen met jou overlegd of jij wel of niet in een groep therapie wilt volgen. Tijdens de groepstraining ben je ook langer aan het trainen, dan wanneer je een individueel consult hebt. Je zult zien dat er vele voordelen zijn bij groepstherapie. Je niveau van training, beweglijkheid wordt opgetrokken door de groep. Je kunt veel meer oefeningen doen, omdat je gebruik kan maken van elkaar. Hierdoor kan de therapeut vaak makkelijker jou sportspecifiek trainen. Denk aan sporten in teamverband zoals voetbal, hockey, volleybal, etcetera. Bij Fysiotherapie Stadshart zijn de faciliteiten ideaal om te trainen in een groep. Wij begeleiden momenteel de volgende groepen: Parkinson, COPD, Diabetes, Ouderen (geriatrie) en Sportrevalidatie. Mocht je willen aansluiten kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Overige behandelingen nodig in Den Helder?

Wij zijn een praktijk met allround expertise op gebied van fysiotherapie. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met onze praktijk in Den Helder.