Manueel therapie

Bel: 0223-624878Contact

Manueel therapie in Den Helder bij Fysiotherapie Stadshart

Manueel therapie in Den Helder wordt verzorgd bij Fysiotherapie Stadshart. In beide praktijken kunt u terecht voor deze specialisatie. Een manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich vooral richt op een betere mobiliteit van met name de gewrichten. Manueel therapie heeft als doel het beter laten functioneren van gewrichten en de lichaamshouding- en bewegingen in het algemeen. 

Een manueel therapeut van Fysiotherapie Stadshart is altijd opgeleid als algemeen fysiotherapeut maar heeft daarnaast een aanvullende opleiding genoten waarin alle facetten van manueel therapie aan bod komen. Door middel van deze driejarige vervolgopleiding weet u zeker dat u deskundigheid en professionaliteit kan verwachten bij Fysiotherapie Stadshart in Den Helder.

Onze manueel therapeuten zijn onder andere gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van klachten die bijvoorbeeld betrekking hebben op de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Er wordt gekeken naar de manier waarop patiënten bewegen en zij zorgen ervoor dat gewrichten beter werken. Soepele beweging en afname van pijn staat daarin centraal.

Manueel therapie is inzetbaar bij:

N

Hoofd-en nekpijn

N

Hoge rugklachten

N

Rib- en borstpijn

N

Lage rugklachten

N

Duizeligheid vanuit nek

N

Kaakklachten

N

En nog veel meer..

N

Schouderklachten

N

Heupklachten

N

Tenniselleboog

Mobilisatietechnieken manueel therapie

Manueel therapeuten van Fysiotherapie Stadshart maken tijdens de behandelingen van de patiënten gebruik van meerdere technieken, waaronder verschillende mobilisatietechnieken. In beide goed uitgeruste praktijken bieden wij manueel therapie aan met onder andere de volgende mobilisatietechnieken:

N

Marsman

N

Mulligan

N

D.A.M.

Fysiotherapie Stadshart voorziet in manueel therapie

Manueel therapie, waaronder bovenstaande mobilisatietechnieken, passen wij toe volgens de meest actuele wetenschappelijke inzichten. Een gedegen behandeling begint met een intake en inventarisatie van de klacht, waarna uw manueel therapeut een behandelplan op maat kan verzorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie op basis van uw persoonlijke situatie bij de manueel therapeut van Fysiotherapie Stadshart.

Manueel therapie in Den Helder
bij Fysiotherapie Stadshart

Ontdek hoe wij u kunnen voorzien van deskundige behandelingen van onze manueel therapeut. Neem contact met ons op voor de juiste medische zorg.