Gecombineerde Leefstijl Interventie bij Fysiotherapie Stadshart

Je hebt vast wel eens de naam ‘GLI’ voorbij horen komen. Maar wat houdt het nu precies in? GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Een GLI is gericht op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Het is een zorg voor mensen met overgewicht of obesitas. Binnen een GLI wordt advies en begeleiding gegeven gericht op gezonde voeding, gezonde eetgewoontes en gezond bewegen. Een GLI duurt twee jaar. Het bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele contacten. 

Bij Fysiotherapie Stadshart werken wij samen met de diëtisten van Slimfit aan uw leefstijl. Bij de leefstijlcoach van Slimfit zal u met name aan uw leefstijl werken door middel van advies met betrekking tot voeding en gezonde eetgewoontes. Bij de leefstijlcoach van Fysiotherapie Stadshart zal u met name werken aan gezond bewegingsgedrag. Tussen beide partijen zal er gedurende het traject overleg plaatsvinden om u zo goed mogelijk te begeleiden. Zo hebben wij elke paar maanden gezamenlijk overleg tussen alle partijen om de gehele interventie te verbeteren.

Voor wie is een GLI bedoeld?

– Body Mass Index (BMI) vanaf 25 én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

– BMI vanaf 25 én een verhoogd risico op diabetes 2.

– BMI vanaf 30.

Uniek Leefstijl Concept

Wij beseffen bij Fysiotherapie Stadshart dat wij met een uniek programma werken. Twee samenwerkingspartners die de handen ineen hebben geslagen om u verder te helpen met uw leefstijl. Wij onderscheiden ons door middel van de volgende items:

– Maatwerk 

– Multidisciplinair team (fysiotherapeut, diëtist, leefstijlcoach, ergotherapeut en huisarts)

– Jarenlang ervaring met leefstijlcoaching.

Investering leefstijl

De GLI is volledig vergoed uit de basisverzekering en u betaalt geen eigen risico hiervoor. Voor het beweeggedeelte zal u zelf een investering moeten doen voor uw gezondheid. Bent u enthousiast geraakt? Wilt u nog meer informatie? Bel ons dan voor meer informatie of stuur ons een mail!