Ergotherapie bij Fysiotherapie Stadshart

Nog steeds werken veel mensen thuis. Sommige zijn weer gedeeltelijk naar kantoor gegaan, anderen werken nog volledig thuis. Door het thuiswerken krijgen veel mensen klachten aan de rug, nek, schouder en/ of arm. De afgelopen tijd zijn er al veel artikelen over geschreven door verschillende kranten. Ergotherapie in Den Helder bij Fysiotherapie Stadshart kan veel van deze klachten voorkomen of verhelpen. Door simpelweg jouw thuiswerkplek en werkhouding te onderzoeken. Naast dit onderzoek is de ergotherapeut gespecialiseerd in het geven van begeleiding in het zelfstandig weer kunnen uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Uiteraard zal de ergotherapeut eerst onderzoek uitvoeren om te bepalen welke zorg jij nodig hebt. 

Hoofdpijn verhelpen door ergotherapie?

Het is logisch dat je klachten ontwikkelt als je vanuit het niets thuis moet werken. Terwijl je voorheen al je werkuren doorbracht op je werk. Veel mensen vinden het prettig dat ze thuis werken. Ze ervaren veel voordelen aan het thuiswerken. Denk even aan het aantal reisuren wat je in de week kwijt was. Deze uren kan je nu gebruiken voor je hobby’s, je gezin, je sporten en ga zo maar door. Helaas ondervinden mensen ook nadelen aan het thuiswerken. Lichamelijke klachten zijn daar een duidelijk voorbeeld van. Veel mensen krijgen ook hoofdpijnklachten. De laatste maanden zien we dan ook veel nieuwe aanmeldingen van cliënten met dit soort type klachten. Onze ergotherapeut bij Fysiotherapie Stadshart ziet de oorzaak met name in de werkplek van mensen die thuiswerken. Op onze facebook pagina hebben wij er al eens eerder aandacht aan gegeven. 

Drie tips voor thuiswerken:

  1. Probeer in blokken van twintig minuten te werken. Door heel even iets anders te doen, geef je jouw ogen even rust.
  2. Zorg dat je elke dag even een blokje om loopt. Dit verbetert de circulatie van je beenspieren en voorkomt kramp tijdens het zittend werken.
  3. Plan je pauzes in. Dit zorgt ervoor dat je genoeg afwisselend beweegt.

Preventief Ergotherapie

Bekijk het filmpje op YouTube even op je gemak en probeer de tips van onze ergotherapeut van Fysiotherapie Stadshart even toe te passen. Mocht je klachten houden kun je altijd contact opnemen met onze ergotherapeut. Wil je preventief aan de slag en maatwerk met betrekking tot jouw werkhouding thuis? Onze ergotherapeut en oefentherapeut mensendieck komen ook bij mensen thuis om de werkhouding door te nemen en advies te geven. 

Je kunt ons altijd bellen voor meer informatie of als je een afspraak wilt maken kun je bellen naar het nummer 0223–624878. Succes met thuiswerken!