Dagelijkse activiteiten soepeler laten verlopen door ergotherapie

Ergotherapie in Den Helder bij Fysiotherapie Stadshart zorgt ervoor dat het zelfstandig uitvoeren van dagelijkse activiteiten gemakkelijker wordt. Dat kan door middel van hulpmiddelen, maar ook door training, advies en coaching. Volgens de filosofie van onze praktijk, is de ergotherapie ook zorg op maat. Zo gaan we eerst met u in gesprek om te onderzoeken wat echt belangrijk is voor u. Daarna observeren we de dagelijkse activiteiten om te bekijken waar de beperkingen liggen en wat er juist wél mogelijk is. Ergotherapie kan ingezet worden voor mensen van alle leeftijden: van kinderen tot volwassenen en ouderen. Waar nodig werken onze ergotherapeuten samen met andere zorgverleners, dit doen we zowel extern als intern bij Fysiotherapie Stadshart.

Ergotherapie bij kinderen

De informatie en prikkels die men via de zintuigen binnen krijgen, wordt door ieder mens anders verwerkt. Dit is ook het geval bij kinderen. Wanneer er een verstoorde prikkelverwerking plaats zal vinden (overgevoelig of ondergevoelig), kan dit hinderen in het dagelijks leven. Binnen de ergotherapie helpen we u en uw kind hiermee om te gaan en het leven zo in te richten dat er zo min mogelijk hinder van ondervonden zal worden.

Ergotherapie van Fysiotherapie Stadshart valt in te zetten bij:

N

Neurologische aandoeningen

N

Handletsels

N

Dementie

N

Verstandelijke beperking

N

Burn-out / depressie

N

Handletsels

N

Reuma

N

Niet aangeboren hersenletsel

N

Psychiatrische aandoeningen

N

Vertraagde ontwikkeling bij kinderen

N

Chronisch vermoeidheidssyndroom

N

Chronische pijn

N

Spierziekten

N

Ouderdomsklachten

Afspraak met een ergotherapeut in Den Helder?

Door contact op te nemen met Fysiotherapie Stadshart, kunt u terecht bij onze ergotherapeut. Wij helpen u om weer zelfstandiger door het leven te gaan.