Dry needling in Den Helder bij Fysiotherapie Stadshart

Fysiotherapeuten van Fysiotherapie Stadshart in Den Helder maken regelmatig gebruik van dry needling. Een groot voordeel van deze methode is het snelle resultaat. Het mooie is dat er zonder medicatie toch sprake is van directe pijnvermindering. De fysiotherapeut gebruikt  kleine naaldjes om onder andere het natuurlijke systeem van pijndemping te stimuleren en zogeheten triggerpoints (harde punten in spieren die mogelijk ook pijn kunnen geven) uit te schakelen. Hoewel er gebruik wordt gemaakt van een naald, moet het niet verward worden met acupunctuur. Waar acupunctuur gebaseerd is op de traditionele Chinese geneeswijze, zijn Westerse anatomische en neurofysiologische principes de basis voor de behandelingen.

Wij werken altijd volgens de regels van Corona: ZIe hier

 

Hoe werkt het?

Dry needling staat voor droge naald. Dat betekent dat de fysiotherapeut van Fysiotherapie Stadshart tijdens de behandeling niets injecteert, maar alleen met de naald prikt in de triggerpoint. De fysiotherapeut gebruikt bij needling slechts een naald, die heel kort de spier behandelt. De behandeling is vaak op één spier of spiergroep gericht. Het werkt dus direct in op de spieren en is daarmee anders dan acupunctuur, dat meer ingaat op energiebanen. Bovendien gebruikt de acupunturist meerdere naalden, die langer blijven zitten. Een hele andere techniek dus.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens een dry needling behandeling gaat de fysiotherapeut op zoek naar de triggerpoints in de spieren. Dit zijn overgevoelige punten in uw spier die aanvoelen als een harde streng (knoop) en mogelijk uitstralende pijn geven op een andere plek in het lichaam. De naald prikkelt de spier waar u last van heeft. Zo ontspant de spier snel en langdurig en voelt u minder of geen pijn meer dankzij de behandeling met. Overigens kan het in het begin best even pijnlijk zijn als de naald in de triggerpoint wordt gezet, en kan het normaal zijn dat u wat stijfheid in de spier ervaart of dat zich een blauwe plek ontwikkelt na de behandeling.

Voor wie is dry needling geschikt?

Dry needling is niet geschikt voor de behandeling van alle pijnklachten in uw lichaam. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Stadshart kunnen tijdens uw consult de toegevoegde waarde voor u beoordelen. Aan de hand van een gericht onderzoek en een gesprek analyseren we uw klachten, waarna dry needling eventueel ingezet kan worden. Ook onderzoekt de fysiotherapeut de spieren die mogelijk de pijn veroorzaken en waar triggerpoints zitten. De therapeuten voldoen aan alle eisen om dry needling veilig en kundig toe te passen bij onze fysiotherapiepraktijk in Den Helder.

Behandeling in Den Helder
bij Fysiotherapie Stadshart

Op zoek naar een fysiotherapeut die dry needling behandelingen geeft? Fysiotherapie Stadshart heeft therapeuten die aan alle eisen voldoen. Neem contact op voor meer informatie.