De vakantie staat weer voor de deur! Of misschien zit jij er al middenin?! Ook bij Fysiotherapie Stadshart hebben wij zo nu en dan ontspanning en rust nodig.

Het is voor ons team ook elke dag een inspanning om jouw rugklachten te verhelpen door middel van manuele therapie. Onze sportfysiotherapeut is uitgeput geraakt van het voordoen van oefeningen. Uiteraard leveren wij deze inspanning maar al te graag om zo samen te werken aan jouw herstel. In onze behandelingen leggen wij regelmatig uit hoe belangrijk de balans tussen inspanning en ontspanning is. Zo heb jij misschien op onze social media (Facebook en Instagram) al verschillende berichten voorbij zien komen over het onderwerp vakantie.

Vakantie Openingstijden

Bij Fysiotherapie Stadshart zijn onze openingstijden zoals ‘normaal’. Er zijn geen aangepaste openingstijden, omdat wij voor de vakantie voor waarneming hebben gezorgd. Zo kun jij onbezorgd door blijven werken aan jouw revalidatie. Kun jij alleen ’s avonds bij ons terecht vanwege jouw werk of andere verplichtingen? Of kun jij alleen in het weekend bij ons terecht? Dat is geen probleem voor ons team. Wij zijn ook ’s avonds en in het weekend geopend. 

Ontspanning

Hoe vul jij je vrije tijd in tijdens jouw vakantie? Maak jij een citytrip? Of ga jij te camperen? Kies je voor luxe of houd je het basic? Blijf jij in Den Helder of ga jij naar het buitenland? Het maakt niet uit hoe jij de vakantie invult, als je maar iets doet waar jij ontspannen van raakt. 

Vakantie dagen

We hadden laatst een post op onze Instagram pagina over vakantiedagen. Wij bij Fysiotherapie Stadshart merken binnen ons team, dat we vaak te weinig vakantie opnemen. Helemaal dit afgelopen jaar i.v.m. de drukte in de zorg vanwege de coronarevalidatie. Misschien is dit herkenbaar voor jou. Vaak door drukte of het gevoel niet gemist te kunnen worden neem jij misschien ongemerkt minder vakantiedagen op. Hoe zit dit bij jou? Misschien staat het jou fysiotherapie traject wel in de weg? De voordelen van een betere balans tussen inspanning en ontspanning zijn; minder ziek, uitgerust in het dagelijkse leven, nieuwe frisse ideeën, meer productiviteit en minder stress. En tegelijkertijd hebben jouw collega’s ook eens wat meer rust 😉 Hoeveel vakantiedagen ga jij komende maanden opnemen? 

Ergotherapie

Mochten wij bij Fysiotherapie Stadshart merken dat jij moeite blijft houden met het zoeken naar balans tussen ontspanning en inspanning of belasting en jouw belastbaarheid, dan maken wij gebruik van onze ergotherapeut. Onze ergotherapeut is gespecialiseerd in de coaching van het afstemmen van jouw belasting voor jouw eigen belastbaarheid. Mocht jij meer informatie nodig hebben of een afspraak willen maken voor ergotherapie, mail of bel ons dan!