Fysiotherapie Stadshart vertelt jou graag over ons gebruik van echografie. 

Echografie is een techniek om een lichaamsdeel in beeld te brengen door middel van geluidsgolven. Het apparaat zendt onhoorbare geluidsgolven uit die weerkaatsen in uw lichaam, hierdoor ontstaan een beeld op de monitor. Elk weefsel geeft zijn eigen reflectie weer, omdat verschillende soorten weefsels een andere dichtheid hebben. Het bekendste voorbeeld van een echo is bijvoorbeeld bij een ongeboren baby.

Echografie als aanvullend onderzoek

Ben jij door jouw enkel gegaan of ben jij gevallen op jouw schouder? De huisarts of specialist verwijst jou dan vaak door naar de fysiotherapeut om aanvullend onderzoek te laten doen door middel van echografie. Bij Fysiotherapie Stadshart is echografie niet meer weg te denken uit onze diagnostiek. Zeker bij schouderklachten is aanvullend onderzoek door middel van een echo erg belangrijk. Wij gespecialiseerde fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Stadshart hebben jarenlang ervaring in het gebruik van echografie bij verschillende soorten klachten. Op de echo kunnen we uw pezen, spieren, slijmbeurzen en gewrichten uitvoerig beoordelen. 

Verschillende aandoeningen diagnosticeren met echografie

Door middel van het maken van een echo kunnen we onder andere de volgende aandoeningen diagnosticeren: frozen shoulder, jumpers knee, binnenste knieband scheur, slijmbeursontsteking, peesluxaties, carpaal tunnel syndroom, peesscheuren, ontstekingen, vocht in het gewricht, vocht buiten het gewricht en ga zo maar door. Door middel van het inzetten van echografie voor alle gewrichten in ons lichaam maken we grote stappen binnen de gezondheidszorg als fysiotherapeuten. Bij Fysiotherapie Stadshart werken we veel samen met de huisartsen in de regio Den Helder, Julianadorp, Callantsoog, Schagen, Den Oever, Wieringerwerf, Wieringermeer, Middenmeer. We hebben voor mensen met schouderklachten gezamenlijke spreekuren met huisartsen. Door middel van echografie en klinisch onderzoek geven we u advies wat u het beste kunt doen met uw klachten. 

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Stadshart?

Maak voor jouw klachten een afspraak! Wil jij nog meer informatie of heb jij nog vragen? Bel dan vrijblijvend met ons of stuur ons even een mail. Bij Fysiotherapie Stadshart merken wij dat veel mensen lang rond blijven lopen met klachten. Dit geeft soms alleen maar meer klachten in ons lichaam. Wacht niet langer en maak een afspraak. 

Mocht u pijn rondom uw schouder ervaren, twijfel dan niet en maak een afspraak voor een echo.