Corona revalidatie door middel van fysiotherapie. 

Fysiotherapie zorgt ervoor dat u weer herstelt nadat u geïnfecteerd bent met corona. Veel patiënten hebben na een covid infectie problemen gekregen met hun gezondheid. Het grootste gedeelte van de patiënten die corona hebben gekregen hebben last van de bekende symptomen. Vaak herstellen zij in een aantal weken tijd. Er zijn ook patiënten die langdurig klachten hebben gekregen. Deze patiënten lagen vaak met corona in het ziekenhuis of werden thuis door de huisarts behandeld.

Deze corona patiënten krijgen vaak te maken met klachten zoals:

  • Spierkrachtsverlies
  • Vermoeidheid
  • Benauwdheid
  • Conditieverlies

Herstel van corona door de fysiotherapeut

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met corona. Zij hebben het afgelopen jaar scholing gekregen in de revalidatie van corona. Samen met uw fysiotherapeut gaat u samen onderzoeken hoe het met u belastbaarheid gesteld is. Als het onderzoek is afgerond gaan we samen met u kijken naar de behandeldoelen en verwachtingen. De behandeling bestaat uit verschillende dingen. Uw fysiotherapeut legt u alles uit over corona. Hoe is het ontstaan en wat heeft corona voor invloed op uw lichaam.

De behandeling bestaat uit:

  • Optimaliseren van spierkracht
  • Herstel van vermoeidheid
  • Hervatten van dagelijkse activiteiten, sport en werkzaamheden
  • Werken aan uw leefstijl (preventie)
  • Ademhalingstraining

Bij Fysiotherapie Stadshart zijn er goede faciliteiten om optimaal te kunnen herstellen van uw corona klachten. 

Corona revalidatie multidisciplinair 

Corona geeft vaak niet alleen lichamelijke klachten, maar ook soms klachten op geestelijk niveau. Dit kan gebeuren op verschillende vlakken. Het is dan belangrijk dat u revalideert in een setting waar multidisciplinair gewerkt wordt. Bij Fysiotherapie Stadshart bekijken wij bij de intake of u multidisciplinair moet revalideren. Mocht dit het geval zijn, dan wordt u behandelt door een geheel team. Uiteraard wordt er maatwerk geleverd bij Fysiotherapie Stadshart. Elke corona patiënt heeft een andere revalidatie nodig. Zo hebben sommige corona patiënten een ergotherapeut nodig om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Soms hebben mensen een emotioneel probleem gekregen nadat ze ernstig ziek zijn geweest. Deze mensen worden dan vaak ook intensief begeleid door een psychosomatisch fysiotherapeut

Wat krijg je vergoed bij corona?

Door een tijdelijke uitbreiding van de basisverzekering, krijgt u 50 behandeling voor fysiotherapie. 8 behandeluren voor ergotherapie extra. 7 behandeluren voor diëtiek extra. U moet wel u eigen risico van 385 euro betalen. 

Heeft u corona gehad en wilt u graag weer alles doen? Maak dan een afspraak bij Fysiotherapie Stadshart om weer de ‘oude’ te worden. 

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u ons bellen op het nummer: 0223-624878