Corona revalidatie bij Fysiotherapie Stadshart

Bij Fysiotherapie Stadshart horen we verschillende verhalen van patiënten die corona hebben gekregen. De één heeft amper klachten gekregen. De ander heeft een flinke verkoudheid en is weer hersteld binnen een week. Er zijn helaas ook nog patiënten met benauwdheidsklachten, enorme vermoeidheid en tal van andere klachten. Sommige van deze corona patiënten zijn ook in het ziekenhuis opgenomen en hebben via hun specialist of huisarts het advies gekregen om met corona revalidatie te starten. 

Wij bij Fysiotherapie Stadshart komen om de aantal maanden met ons corona revalidatie team bij elkaar om u zo goed mogelijk te helpen. Ook heeft ons team een cursus gevolgd om up to date te zijn met betrekking tot de corona revalidatie. Onze aanpak is over het algemeen multidisciplinair. U krijgt bij ons altijd eerst een intake met onze fysiotherapeut. In deze intake wordt er gekeken wat u nodig heeft. Ook bij corona klachten blijft het maatwerk.

Ons corona revalidatie team bestaat uit:

Ergotherapie bij corona

De ergotherapeut is er voor u wanneer u problemen ervaart met u dagelijkse activiteiten. De directe klachten, zoals benauwdheidsklachten, verlies van kracht en verlies van conditie zijn vaak goed zichtbaar. De onzichtbare klachten zoals concentratieproblemen, geheugenproblemen en/ of vermoeidheid geven vaak veel problemen in uw dagelijkse leven. Denk aan het oppakken van uw werkzaamheden en uw boodschappen doen. De ergotherapeut coacht u met name bij het tegenkomen van deze problemen. 

Corona revalidatie bij de fysiotherapeut

De fysiotherapeut is er voor verbetering van uw kracht, conditie en leren omgaan met uw klachten. Dit doen wij op individuele basis, maar soms ook in een groepssetting. Wij zoeken naar een behandeling die bij u past. U zult merken dat de verschillende disciplines bij Fysiotherapie Stadshart veel overlap hebben met elkaar. Dit komt omdat we dezelfde ‘taal’ met elkaar spreken en regelmatig met elkaar overleggen. 

Oefentherapie bij corona

Onze oefentherapeut mensendieck bij Fysiotherapie Stadshart heeft zich gespecialiseerd in de ademhaling. Heeft u moeite met ademhalen of benauwdheidsklachten? Dan is het zeker geen luxe om eens aan te kloppen bij onze oefentherapeut voor uw corona klachten. 

Corona revalidatie samen met diëtist

Als u het zelf gehad heeft kunt u zich bedenken waarom corona patiënten ook bij de diëtist belanden. De volgende redenen zijn er:

  • Dieetbehandeling vanuit ziekenhuis vanwege nog medische voeding (sonde)
  • Onbedoeld gewichtsverlies (meer dan 4 kg)
  • Ernstig spiermassaverlies
  • Verminderde voedingsinname (reuk-, smaakverlies, extreme vermoeidheid)
  • Medicatie heeft invloed op voedselopname
  • Slikklachten, verminderde kauw- slikspierkracht. 

Samen met ons coronarevalidatieteam staat Fysiotherapie Stadshart klaar voor u. 

Mocht u een afspraak willen of meer informatie willen, laat het ons weten! U kunt contact met ons opnemen via de mail of via ons telefoonnummer 0223-624878