Ik ben Esther Bos en sinds 1997 met veel voldoening, werkzaam bij fysiotherapie Stadshart.

De kracht van onze praktijk, is de onderlinge samenwerking met collega’s, aansluiting bij netwerken, samenwerking met orthopeden en huisartsen.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat we de patiënt inzicht geven in de klacht, coachen van gezond gedrag en behandelen.

Mijn expertise ligt vooral bij onderzoeken en behandelen van patiënten met nek/schouder en armklachten, hierbij maak ik ook gebruik van echodiagnostiek.

Deze opleiding zowel basis als advanced en masterclass schouder, heb ik bij het Nte gevolgd. Tevens ben ik aangesloten bij schoudernetwerk Nederland.

De laatste 2 jaar heb ik mij verder ontwikkeld in behandelen van chronische pijnklachten, en hiervoor verschillende cursussen gevolgd, waaronder fasciatherapie.

Fasciatherapie is een zachte behandelmethode met een integrale aanpak, die bestaat uit specifieke manuele technieken, en heel gerichte oefeningen.

De fascia ( bindweefselvliezen) omhullen alle spieren, botten en organen en vormen een groot driedimensionaal netwerk. Verstoringen in dit weefsel kunnen verantwoordelijk zijn voor ontwikkelen van chronische pijnklachten.